logo

Kontakt avd A

Ønsker du mer informasjon om
avdeling A?

Kontakt oss gjerne. 

Avdelingssykepleier Kristin Nessa
Tlf. 969 45 947
kristin.nessa@stavanger.kommune.no

Vaktrom 
Tlf. 969 45 945


 

Kontakt avd C

Ønsker du mer informasjon om
avdeling C?

Kontakt oss gjerne 


Avdelingssykepleier Kristin Nessa
Tlf. 969 45 947
kristin.nessa@stavanger.kommune.no
 

Vaktrom
Tlf. 969 45 948 / 969 45 949


 

Kontakt avd E

Ønsker du mer informasjon om
avdeling E?

Kontakt oss gjerne.


Avdelingssykepleier Mette Naustvik
Tlf. 969 45 952
mette.naustvik@stavanger.kommune.no
 

Vaktrom
Tlf. 969 45 950 / 969 45 951

 

 

Avd A og C

p1000640

Avdeling A og C er somatiske avdelinger der beboerne har fast plass.
 

Her er til sammen 33 enerom med bad.  Begge avdelingene er delt i 2 grupper, hver med eget oppholdsrom, kjøkken og spiseplass.

 

Avdeling E

Avd E ligger i 2. etasje i påbygget vårt, med nydelig utsikt over Hundvåg og byfjorden. Avdelingen har 9 enerom med bad. Stue med kjøkkenkrok og spiseplass er sentralt plassert i forhold til rommene.
 

Avdelingen er en skjermet enhet for beboere med spesielle behov i forhold til sin demensdiagnose.
 

melkeflaskerVi ønsker å gi våre beboere et så godt tilbud som mulig, både medisinskfaglig, sosialt, ernæringsmessig og når det gjelder aktiviteter i dagliglivet. For å oppnå best mulig resultat, ønsker vi å bygge på beboernes egne ressurser. Et kriterium for å få plass hos oss, er nettopp at man har noe å bygge på.
 

Aktivitetene er forskjellige, men utgangspunktet er dagliglivets gjøremål, f.eks. avislesing, sang og spill, spaserturer, bilturer og lette huslige sysler.
 

Vi er en fin gjeng sykepleiere, hjelpepleiere og assistenter som jobber godt i lag for å gjøre hverdagen så trivelig som mulig for våre beboere.
For de ansatte gis det gode muligheter for kurs og faglig utvikling.
 

  

p1000639

 

 Vårt motto: Sammen for trygghet og trivsel!
Foto: En suveren vinnerkake fra avd E!
Anledning: Kakekonkuranse, Eldres uke på Øyane. 


 

 Aktuell informasjon om demens: http://www.nordemens.no/demensindex.html

  

Betaling for opphold

Satsene for å bo på Øyane sykehjem blir regulert av bystyret, og er lik for alle sykehjem i Stavanger. 

 

Møbler og eiendeler

Rommene er møblert med det nødvendigste. Hvis du vil gjøre det mer hjemmekoselig, kan du gjerne ta med private møbler og henge opp egne gardiner når du flytter inn. Det må imidlertid ikke overmøbleres, med tanke på renhold og sikkerhet. Snakk med personalet om dette.

Medbrakte eiendeler og verdigjenstander bør forsikres av den enkelte. Vi anbefaler ellers å ikke oppbevare store kontantbeløp eller andre verdisaker på rommet.

På alle rom er det opplegg for telefon og TV.

 

Mat og måltider

Kjøkkenet vårt legger vekt på å lage god, hjemmelaget mat. De produserer det meste selv, også pålegg, kaker og brød. Måltidene serveres til følgende tider: Frokost 0830-1000, middag 1300, kaffe 1530, kveldsmat 1800. Tidspunktene for frokost og kveldsmåltidet kan variere noe fra avdeling til avdeling. For eksempel praktiserer noen fleksifrokost, mens andre velger å starte frokosten sammen med alle tilstede. De fleste beboere og ansatte setter pris på fellesskapet rundt måltidene, og tar seg god tid ved bordet.

 

Privat tøy

Du har selv ansvar for anskaffelse, stell og merking av tøy. Det kan så lett skje forbyttinger, derfor bør alle klær værre merket med fullt navn. Sykehjemmet holder undertøy, håndklær og sengetøy.

På hver avdeling er det en vaskemaskin som du og dine pårørende kan bruke. Vi hjelper også gjerne til med vask av privat tøy. Bli enig med personalet om hvordan dere vil ordne dette praktisk.

 

Medisiner

Øyane sykehjem holder alle medisinene mens du bor her. For oversiktens skyld ønsker vi likevel at du tar med medisinene dine hjemmefra når du kommer.

 

Lege og tannlege

Legen er tilstede på dagtid mandag til fredag. Du kan avtale med personalet hvis du vil snakke med legen.
Som beboer på Øyane får du tilbud om en gratis tannundersøkelse i året.

 

Frisør og fotpleier

Øyane har egen fotpleier og frisørsalong.

 

Trening og aktiviteter

Fysioterapeut, ergoterapeut og aktivitør samarbeider med pleiepersonalet for at beboerne skal få den hjelp, trening og stimulans de trenger. Vi gir tilbud om gruppetrim og andre aktiviteter.
Arbeidsstua er åpen for alle, her kan du komme enten du vil drive med håndarbeid eller slå av en prat. Ønsker du å trene på egenhånd, kan du bruke fysioterapisalen og apparatene der etter avtale.

 

Øyane sykehjems venner

Øyane sykehjem har en egen venneforening som arbeider for beboernes trivsel og velferd. I løpet av året lager de i stand flere tilstelninger og kosekvelder. Gjennom åresalg og utlodninger samler de inn penger som brukes til gode formål på huset.  

 

Frivillige

Vi har en stor gruppe frivillige medarbeidere som gjør mye for trivselen her på Øyane. De arrangerer bingo, driver onsdagskafeen og stiller opp når det trengs. Du vil møte dem i flere sammenhenger. I tillegg har vi mange som stiller opp som besøksvenner, turvenner, frokostverter, gartnere, sjåfører, aktivitører osv . Uten deres innsats hadde mange av våre tiltak og arrangementer ikke latt seg gjennomføre. Nye frivillige som ønsker å bidra med sin tid og sin kunnskap er alltid velkomne.

 

Øyane sykehjem kafe

Kafen er i bruk både til hverdag og fest, til store og små arrangementer og aktiviteter.
Vi har fast åpen kafedag med underholdning og middag hver onsdag. Vi ønsker spesielt velkommen til pårørende, andre pensjonister og naboer i nærmiljøet !

Programmet i kafeen vil variere, så vi gir ut ny brosjyre med aktivitetsprogram hver måned, se under egen fane for Kafé. Den finnes også i papirformat i stativ ved inngang til kaféen.

Kafèen drives av frivilligruppen Øyaklubben, som også står for bingo to ganger pr mnd.