Øyane Sykehjem

Øyane sykehjem 35 år

siri og gro   11.05.2015
Det var dekket til "hele huset" i kaféen tirsdag 5. mai. På dagen 35 år siden Øyane åpnet dørene for de første beboerne og all grunn til å feire. Med god middag, bløtkake og kaffe, spesialskrevet prolog (se under) og nydiktet sang ble det en fin markering av dagen. Takk til alle som bidro til feiringen - ingen nevnt, ingen glemt.
 


PROLOG TIL ØYANE SYKEHJEM I ANLEDNING 35 ÅRS JUBILEET

Skrevet og framført av Ragnar Bergesen på jubileumsfesten 


I dag er den store gleden vår. Øyane sykehjem, trolig landts beste, fyller 35 år. Hjemmet her er den store glede for dem som bor her, arbeider her og ellers er tilstede.

En ting mener vi. Dette stedet har så mye å gi. Du som bor her behøver aldri å være lei. Et enestående personale er kun her for å hjelpe deg. Du får deilig mat fra morgen til kveld og kan hele tiden føle deg vel.

Hjemmets styre har den store sans for underholdning som består av sang, musikk, foredrag,  med eget husorkester og til og med gammeldans.

Sitter du hjemme og er trøtt og lei, så er det et kortoppholdssenter her som i 2-3 uker hjelper deg. Her kan du spise og hvile godt og være takknemlig for hjelpen du har fått.

Videre har vi et Rehabiliteringssenter som rett fra sykehus tar i mot pasienter. Ofte er det en som har skiftet hofte eller kne. Og her vil personalet daglig si hva du daglig må mene. Hvis du blir frisk igjen og går på egne ben må du ofte trene. Og en vakker dag klarer du deg selv til å være hjemme alene.

Ellers så gir hjemmet oss mere enn vi forventer. Flere dager i uken gleder vi oss til å komme på Dagsenter, med deilig mat og mye prat.

Og like ved har vi egen arbeidsstue, hvor vi lager kjekke ting, kanskje strikker skjerf og lue. Mandag klokken tolv er tiden inne å bruke kroppen til å trimme.

Etter frokost, middag, kake og kaffe, føler vi at resten av dagen kan vi ligge på sofaen og daffe. Personalet gjør alt for at vi skal gledes og trives og fortjener hver dag en klem før vi går hjem.

I tillegg vil jeg gjerne gi en ekstra heder til Helge Gabrielsen og oversøster Astrid Klæbo. De har sørget for at 700 personer ikke lenger er sure og leie. Det var de som fikk Stavanger kommune til å etablere hjemmesykepleie.

En person som vi ikke må glemme er Hlge gabrielsen som i over 34 år har styrt dette hjemmet. Et av hans store momenter var gleden med det flott utendørs treningssenter. Og sydenturene som var oss alle til gavn, er nå blitt et stort savn.

Så håper vi til slutt at gleden med dette sykehjem består langt lenger enn de neste 35 år. Til lykke med dennne dagen.< Tilbake