Festmiddag med femtitallsvri

elisabeth og anne svinger seg   01.02.2017
Elisabeth, til vanlig kokk på Øyane, hadde idéen og var drivkraften bak gårsdagens festmiddag for beboere og ansatte. Og en virkelig fest ble det, med en velsmakende, tidsriktig meny hentet fra Gyldendals store kokebok (1955): Prinsefisk og Omelette Norwegienne. Bordpynten lette vi fram fra skuffer og skap hjemme hos foreldre og besteforeldre. Det ble nostalgiske gjensyn med fat fra Stavangerflint, gamle vaser og annen nips, melkeflasker og norgesglass – her var  mye som satte minnene i sving! Musikken var leid inn for anledningen, og de to ”sangerinnene” Marianne og Veronica fikk mange godord både for melodivalg og framførelse. Teddybjørnens vise, En liten pike med lave sko, Blue suede shoes… vi kunne nynne med på alle. Og se om ikke dansefoten også fikk prøve seg utpå! Takk til alle som bidro for å få festen istand, og til deg Elisabeth, for et smittende engasjement!
 
PS. Hvis noen lurer: Ingrediensene i Prinsefisk er skrei, hummer, duchesspotet, asparges, hvitvins- og hummersaus. Og Omelette Norwegienne er på godt norsk is innbakt i marengs. Nyyyydelig.
 

< Tilbake
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Øyane Sykehjem 2008 |